Zimná korešpondenčná liga 4.kolo (31.1. - 14.2.2021) - dvojitá ústupovka
14.02.2021 - 14.02.2021     každý strieľa v domácich podmienkach    

Prihlásenie:

Na súťaž je možné prihlásiť sa do 14.02.2021 - 23:55, online odhlásenie je možné len do 14.02.2021 - 23:50

Organizátor:


Organizátor - Peter Málek

Adresa:

každý strieľa v domácich podmienkach

Mapa:

GPS: 48.146834, 17.9270935


Otvoriť mapu

Pravidlá:

SÚŤAŽNÁ ZOSTAVA 4.KOLA - dvojitá ústupovka:

Keďže nám Covid ešte skoro neumožní súťažiť na normálnych súťažiach, tak sme pred Vianocami 2020 obnovili korešpondenčnú ligu.

Predchádzajúcich 6 týždňov sme strieľali na rôzne terče, teraz to urobíme troška inak. Zastrieľame si dvojitú ústupovku. Základný rozdiel je v tom, že strieľate v každej sade len dovtedy, kým trafíte. Ak zasiahnete mimo, tak už nepokračujete a idete po šípy a zapísať výsledok.

Čiže každým výstrelom sa jednak bude zmenšovať cieľ a každou sadou aj zväčšovať vzdialenosť. Bude to akási dvojitá ústupovka. Najhorší strelci si teoreticky vystrelia iba 20 šípov, najlepší teoreticky až 120 šípov. 
Je potrebné mať so sebou 6 šípov (môžete si ich aj očíslovať od 1 do 6) a vhodný je aj ďalekohľad.

Prečítajte si prosím návod, ako to strieľať, aby ste to nepoplietli, v prípade dotazov sa pýtajte!  



Ako vyzerá jedno kolo: 

Súťaží sa na 2 série (v aplikácií MyTargets je séria označovaná ako "kolo").
Každá séria má 10 sád.
Každá sada má max. 6 šípov (pričom za týchto max. 6 šípov zapisujem do bodovačky iba jedno číslo, jeden zásah má vždy hodnotu 1 bod!).


DIVÍZIE: 


BIELY KOLÍK - (všetky divízie deti do 12,99 roka k 1.1.2021)

MODRÝ KOLÍK - (kadeti všetky divízie, dospelí: TRRB, TRLB, PBHB, BB)

ČERVENÝ KOLÍK - (CU, HU, OL, CRB)


VZDIALENOSTI: 

BIELY KOLÍK - 5 m, 5 m, 10 m, 10 m, 15 m ( a toto sa otočí štyrikrát)

MODRÝ KOLÍK - 5 m, 10 m, 15 m, 20 m, 25 m ( a toto sa otočí štyrikrát)

ČERVENÝ KOLÍK  - 15 m, 20 m, 25 m, 30 m, 35 m ( a toto sa otočí štyrikrát)


Ako vyzerajú terče: 


Na príklade modrého kolíka vysvetlím, ako budeme strieľať: 

Základný princíp: Ak som na dajakej vzdialenosti, tak strieľam postupne na kruhy očíslované od jedna do 6. Vytiahnem šíp číslo 1 a strelím na jednotku, ak trafím, tak strieľam so šípom číslo 2 na ďalší kruh s číslom 2, ak trafím, tak strieľam na kruh číslo 3. AK NETRAFÍM, TAK UŽ NEPOKRAČUJEM! Pri väčších vzdialenostiach odporúčam pozerať si ďalekohľadom, či som trafil, či nie. Je vhodné mať aj očíslované šípy pre ľahšiu kontrolu zásahov!

Modrý kolík - postup strieľania:

  • 1. sada: max. 6 šípov - vzdialenosť 5 metrov - namierim na kruh 1. Ak netrafím, nepokračujem, idem si po šíp a zapíšem do bodovačky nulu. Ak trafím, strieľam na kruh 2. Ak netrafím, nepokračujem, idem po šípy a zapíšem si do bodovačky jednotku. A strieľam na kruh 3. atď. Takto minimálne vystrelím z tejto vzdialenosti 1 šíp, maximálne 6 šípov. Následne si zapíšem do 1.sady počet zasiahnutých terčov v nepretržitom rade od jednotky.
    Možná chyba bodovania: Trafil som už prvé dva najväčšie kruhy. Strieľam na tretí a myslím si, že som to trafil. Tak idem na štvrtý terč - trafím. Idem na piaty - trafím. Idem na šiesty - netrafím. Idem pozrieť na terč z blízka a teraz zistím, že som tretí terč netrafil. Tak si zapisujem do tabuľky iba 2 body za prvé dva zasiahnuté terče v nepretržitom rade!!!
  • 2. sada: max. 6 šípov - vzdialenosť 10 metrov - namierim na kruh 1. Ak netrafím, nepokračujem. Ak trafím, strieľam na kruh 2. Ak netrafím, nepokračujem. A strieľam na kruh 3.atď . Po prvom "oute" končím.
  • 3.sada: max. 6 šípov - vzdialenosť 15 metrov - namierim na kruh 1. Ak netrafím, nepokračujem. Ak trafím, strieľam na kruh 2. Ak netrafím, nepokračujem. A strieľam na kruh 3.atď . Po prvom "oute" končím
  • 4.sada: max. 6 šípov - vzdialenosť 20 metrov - namierim na kruh 1. Ak netrafím, nepokračujem. Ak trafím, strieľam na kruh 2. Ak netrafím, nepokračujem. A strieľam na kruh 3.atď . Po prvom "oute" končím
  • 5.sada: max. 6 šípov - vzdialenosť 25 metrov - namierim na kruh 1. Ak netrafím, nepokračujem. Ak trafím, strieľam na kruh 2. Ak netrafím, nepokračujem. A strieľam na kruh 3.atď . Po prvom "oute" končím.
  • týchto prvých  5 sád sa zopakuje v 6. až 10.sade

atď.

Takto mám ukončenú prvú sériu, oddýchnem si a môžem ísť na druhú sériu. Je povolené túto druhú sériu si odstrieľať aj v inom dni. Jeden deň 10 sád  a druhý deň 10 sád do jednej bodovačky je OK.
Na uznanie zásahu stačí dotyk čiary. 

Tréning je max. 15 šípov!!!


TERČE - pozor nové terče je potrebné si vytlačiť! - všetky divízie a vekové kategórie majú rovnaký terč!


TERČ - 4.kolo korešp.ligy - ústupovka - na stiahnutie.pdf

Vytlačte si to na dva papiere formátu A4. 





BODOVANIE A ČESTNOSŤ:


Pokiaľ máte možnosť a šťastie, že niekto z vašej rodiny taktiež strieľa, tak budete strieľať a bodovať si navzájom. Ak takúto možnosť nemáte, tak sa spoliehame na vašu čestnosť a môžete si bodovať aj sami. Nie je želateľné kvôli bodovaniu volať ďalšiu osobu, s ktorou by ste sa v opačnom prípade nestretali (prevencia koronavírus).

Na bodovačku je nutné zverejniť, kto robil bodovanie (napr. meno spolustrelca, alebo ak som si to bodoval sám, tak moje meno). Toto meno osoby, ktorá bodovala, bude zverejnená s výsledkom daného strelca. 

Chcem každého strelca poprosiť, aby si zapisoval reálne, čo si naozaj nastrieľal. A nezapisoval len "dobré série", ale všetky tak, ako si to strelil. Táto korešpondenčná liga je na to, aby sme si aspoň troška zatrénovali a zladili techniku pred jarou, kedy - ako veríme - už začnú súťaže. Navyše 6 najlepších z každej divízie sa stretne na finále KL a spolu si to odstrieľajú a budú sa môcť porovnať v realite. 


Počet pokusov v jednom kole:
Keďže chceme, aby ste mali možnosť trénovať aj viackrát v tomto kole zimnej korešpondenčnej ligy, je možné odstrieľať si danú zostavu maximálne trikrát. Môžete zaslať všetky svoje tri výsledky (3 bodovačky), všetky tri budú zverejnené, do poradia bude započítaný ten s najlepším nástrelom, zvyšné dva budú informačné. 



BODOVACIE TABUĽKY (bodovačky):

Bodovať sa môže nasledovne:
1/ vytlačte si bodovacie tabuľky v PDF - vypíšete ručne, potom bodovaciu tabuľku odfoťte s mobilom a zašlite na mail: malek@ archery3d.sk. Do predmetu mailu dajte: Bodovačka - Korešpondenčná liga - Meno Priezvisko

4.kolo Bodovačka 20 sérií po max 6 šípoch - dvojitá ústupovka - ručné vypisovanie.pdf

Príklad vypísanej bodovačky: 


2/ v mobile si otvorte bodovaciu tabuľku, do ktorej budete priamo vypisovať bodové hodnoty, prepočet sa robí automaticky, nemusíte nič spočítavať manuálne. Po ukončení bodovania bodovaciu tabuľku zašlite na mail: malek@ archery3d.sk. Do predmetu mailu dajte: Bodovačka - Korešpondenčná liga - Meno Priezvisko

4.kolo Bodovačka 20 sérií po max 6 šípoch - dvojitá ústupovka - s prepočtom.xlsx


3/ bodovanie uskutočnite v aplikácií MyTargets, 

Tam odporúčam nastaviť si aplikáciu tak, že budete mať nastavený klasický 40 cm terč (aby ste si vedeli zakliknúť hodnoty jedna až 6). 

A dať si tam 2 Kolá s 10 sadami po 1 šípe. 

Ako nastaviť My Targets aplikáciu: 


Prípadne ak si to nastavíte, že budú 2 kolá, po 10 sád a po 6 šípov, tak budete mať pekné zobrazenie, ako sa Vám darilo: 



Po ukončení bodovania bodovaciu tabuľku priamo z aplikácie zašlite vo forme obrázku alebo PDF na mail: malek@ archery3d.sk. Do predmetu mailu dajte: Bodovačka - Korešpondenčná liga - Meno Priezvisko





Divízie:

Vekové kategórie:

Štartovné:

Obedy:

Štartovné neobsahuje obed. Cena obedu: 0,00€

Program:

Ocenenie:

Ubytovanie:

Iné:

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba